گشتی در مجلات رشد
حافظهی قویمیخواهید،بفرماییدکشمش!
انگورهمتازهاش پرخاصیت است وهم خشکش.این میوهسرشار از ویتامینهای A، B، C ،آهن،کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیوم،یدومنگنزاست، خشکهم که بشودونامشهم کهتغییرکندوتبدیلبه کشمشبشود، بازهمفرقینمیکندوخاصیتخودرادارد.اگرحافظهی قوی میخواهید ،صبحناشتا حتماً کشمشبخورید . اگر خدایینکرده بهبیماریهایی مثلکمخونی ،رماتیسم، کماشتهایی، نقرس،امراضقلبیوکبدیدچارید کشمشدرمانخوبیاست.ازهمهی این ها گذشته کشمش برای سلامتیوضعف عمومی بدنهم بسیار مفید است.
بادام را آهسته بجوید!
غیراز شب یلدا ،اگر میتوانید صبحناشتا بادامپوست کندهو سفیدشده بخورید، چونکلسیم بالایی دارد و به همینخاطر مقویونیروبخش است، بادام سرشار از ویتامین های Aو Bو قندوپتاسیم ،منزیم،مس،کلسیم وفسفراست. آن را چهتازهوچهخشک، آهستهبجوید تاباآب دهان مخلوطوزود هضمشود. البتهاگر کمیآن رابودهید هضمشآسانتر میشود. خوردنبادام برای بهبودرشداستخوان وجلوگیریازپوکیاستخوان هم موثراست و بهکاهش کلسترلخون کمکمیکند.
گردوبخورمیانخورم؟
گردو سرشار از ویتامینهای A ، B، E ،F،آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم وفلویکاسید دارد. مغز گردو از بهترین داروهابرای درد شکم ودردهای رودهای به شمار میرود. خوردن روزانهی گردو برایکسانیکه مبتلا بهبیماریدیابتهستند وباکمبود ویتامین F مواجه میشوندمفیداست. درضمن گردوبرای پایین آوردن کلسترل خوناست وباعث کاهش التهاب رگهای خونمیشود.مصرفروزانهی گردو همراهبا غذای معمولی، مخصوصاً صبحها،کلسترول خونرا کنترول میکند. شبهاهم خوردن گردوباکمی پنیر برای تقویتبدن و رفع ضعفعمومی مفیداست.
گردو درمقابل اینهمهخاصیت، مضراتیهمدارد. کسانی کهدچارحساسیتهستند یاچاقاند ونارحتیکلیه دارند بایدازخوردن گردوپرهیزکنند. چونزیاد خوردن آن موجبپیدایش جوشوورم در سقف دهان وگلو ولثه ها میشود. راستییادمانباشد بعدازخوردنگردو حتماً دهانمانرا باآب سرد بشوییم.
تهیه وتدوین:
افشین لهونی سرگروه آموزشی
پایهی دوم دبستان شهرستانمریوان
منابع: مجلات رشد آذر ماه 86
0 نظرات:
ارسال یک نظر